Ο Πούτιν έρχεται στην Αθήνα. Ποιος είναι ο λόγος;

Τις αποσκευές του για «απόβαση» στην Αθήνα...
το προσεχές διάστημα ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη συνομιλία που είχε μέσα στην εβδομάδα με τον Αλέξη Τσίπρα.

Του Νίκου Ανδριόπουλου

Το αφιερωματικό έτος για τις ελληνορωσικές σχέσεις στρώνει το έδαφος για μία επίσκεψη, στην οποία το Μαξίμου έχει επενδύσει μέσα από την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και την αναθέρμανση των σχέσεων με το Κρεμλίνο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Μόσχα αναζητείται η κατάλληλη ημερομηνία για να οριστικοποιηθεί το ταξίδι του Ρώσου Προέδρου, σε συνέχεια της πρόσκλησης από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στις αποσκευές του ο ισχυρός άνδρας της Μόσχας θα έχει ζητήματα για τις περιφερειακές εξελίξεις, το προσφυγικό και τις εξελίξεις στη Συρία. Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως από την ατζέντα του Ρώσου προέδρου δεν θα λείπουν και επενδυτικά πλάνα για τη χώρα, καθώς εκπεφρασμένο είναι το ενδιαφέρον ρωσικών κεφαλαίων για επενδύσεις με αιχμή του δόρατος την ενέργεια, τον τουρισμό, αλλά και την εκμετάλλευση λιμένων.

Η Μόσχα μετά και την πλήρη διακοπή όλων των επενδυτικών σχεδίων μέσω της Τουρκίας και κυρίως του Turkish Stream αλλά και το «πάγωμα» της ουκρανικής οδού, που θα μετέφεραν φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, αναζητά νέους ενεργειακούς διαδρόμους προς τις ευρωπαϊκές αγορές, γεγονός που αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της χώρας.

Τα ζητήματα αυτά εξάλλου μπήκαν στο μικροσκόπιο της συνάντησης που είχε μέσα στην εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αντιπρόεδρο της Ρωσίας, Σεργκέι Πριχόντκο.
Πηγή
Ο Πούτιν έρχεται στην Αθήνα. Ποιος είναι ο λόγος; Ο Πούτιν έρχεται στην Αθήνα. Ποιος είναι ο λόγος; Reviewed by george b on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.