"Βουλιάζει" ο Πειραιάς από πρόσφυγες....

Ασφυκτική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς συνεχώς καταφτάνουν...
κατά εκατοντάδες νέοι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στους χώρους του ΟΛΠ, στις παλιές αποθήκες αλλά και στον υπαίθριο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από τις σκηνές που στήνουν όσοι πλέον δεν χώρανε στους κλειστους χώρους βρίσονται περίπου 4.000 άτομα.

Τελευταία προσθήκη οι 312 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Λέρο που προστέθηκαν στους 3.680 που είχε μετρήσει το Λιμενικό το πρωί της Κυριακής.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας απέφυγε την Κυριακή να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση πιάστηκε απροετοίμαστη αρκούμενος μόνο στο να πλέξει το εγκώμιο σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους εθελοντές σε μια έμμεση παραδοχή της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού που έχει αφήσει στο έλεος της τύχης και της κοινωνίας τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

«Προσπαθούμε. Οι συνθήκες στον Πειραιά είναι κακές. Θα γίνουν καλύτερες. Θέλω να σας θυμίσω ότι έτσι ήταν στη Μυτιλήνη και στην πλατεία Βικτωρίας. Θέλει χρόνο, επιμονή, κινητοποιούμαστε οι συνθήκες να γίνουν καλύτερες και θα γίνουν. Αυτό που θέλω σήμερα να πω, είναι η θαυμαστή αλληλεγγύη που δείχνουν οι ανεξάρτητοι εθελοντές και οι οργανωμένοι εθελοντές. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία οργάνωση, με απόλυτο σεβασμό και στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται, θα ήθελα να σας πω τη σεβαστή δουλειά που κάνει η πανπειραϊκή συνεργασία, οι αλληλέγγυοι και οι εθελοντές της για να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους σιτίσουν. Θέλω να σταθώ με ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Πειραιά, ο οποίος λειτουργεί μια κουζίνα και βοηθά στην σίτιση και ας μου επιτραπεί, έστω και σε αυτές τις τραγικές συνθήκες το αστείο, παρότι είμαι Πανιώνιος, να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρέχει κάθε μέρα σίτιση σε αυτούς τους ανθρώπους. Μου φαίνεται μια πολύ καλή ιδέα οι ομάδες να μπουν σε ένα ''πρωτάθλημα'' αλληλεγγύης. Η χώρα μας στο ποδόσφαιρο έχει μια μεγάλη λαϊκή βάση, να οργανωθούν οι οπαδοί και οι εθελοντές και να υπάρχει ένα 'πρωτάθλημα'' αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην κατάσταση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας. 
"Βουλιάζει" ο Πειραιάς από πρόσφυγες.... "Βουλιάζει" ο Πειραιάς από πρόσφυγες.... Reviewed by george b on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.