Γιατί έπεσε το ελικόπτερο στην Κίναρο; Τι λένε οι εμπειρογνώμονες;

Συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας...
με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο.   Οι ειδικοί συλλέγουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα για το τι μεσολάβησε από την ώρα που το ελικόπτερο απονηώθηκε από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή», μέχρι που το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.  

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για τις οποίες έχουν ενημερωθεί άτυπα συγγενείς των θυμάτων, το πιθανότερο είναι το ελικόπτερο να δέχθηκε ριπή ανέμου και στη συνέχεια να χτύπησε στον βράχο, με αποτέλεσμα να καταλήξει στη χαράδρα (με άλλα λόγια, φαίνεται να απομακρύνεται το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης). Ο ριπαίος άνεμος, γνωστός στους χειριστές των ελικοπτέρων, χαρακτηρίζεται από ένταση που μεταβάλλεται απότομα και παροδικά, ενώ παρατηρείται πολύ κοντά στο έδαφος και κυρίως κοντά σε παραλίες.  

Οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να παραδώσουν σύντομα το πόρισμά τους, ενώ με προεδρικό διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο απονέμεται ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και ο βαθμός του πλοιάρχου στον ανθυπασπιστή Λευτέρη Ευαγγέλου που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.   Μνημόσυνο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Πανανά Μνημόσυνο για να τιμηθεί η μνήμη του αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνου Πανανά, που σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου ΑΒ-212 στην Κίναρο, τελέστηκε -μέσα σε κλίμα συγκίνησης- στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου, από το Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο. Παρέστη πλήθος κόσμου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Γιατί έπεσε το ελικόπτερο στην Κίναρο; Τι λένε οι εμπειρογνώμονες; Γιατί έπεσε το ελικόπτερο στην Κίναρο; Τι λένε οι εμπειρογνώμονες; Reviewed by george b on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.