5 λόγοι που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη






Το να μετρήσεις αν κοιμάσαι καλά, είναι λίγο δύσκολο αφού...κοιμάσαι. Αν προσέξεις όμως το πώς ξυπνάς, θα ξέρεις αν έχεις ξεκουραστεί επαρκώς κατά τη διάρκεια του ύπνου σου...
 

Μπορεί για παράδειγμα να μην ξυπνάς εντελώς, αλλά ο εγκέφαλός σου να δέχεται ερεθίσματα που τον ξυπνούν και τον κρατούν απασχολημένο και συνεπώς δεν του επιτρέπουν να πέσει στα βαθύτερα στάδια του ύπνου.

Οι λόγοι λοιπόν που μπορεί να σου συμβαίνει αυτό και να ξυπνάς κουρασμένη - και να βγάζεις όλη τη μέρα σαν ζόμπι, είναι πολλοί. Οι σημαντικότεροι και οι πιο συνηθισμένοι όμως, είναι οι ακόλουθοι.

1. Τρως ακριβώς πριν κοιμηθείς

Ένα πλήρες γεύμα επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σου. Αν φας κάτι βαρύ είναι πολύ πιθανό να έχεις καούρες.

2. Δεν γυμνάζεσαι αρκετά

Το να ασκείσαι κατά τη διάρκεια της μέρας μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου προς το καλύτερο. Ακόμα και 20 λεπτά άσκησης την ημέρα, ιδανικά το πρωί ή μόλις σχολάσεις από τη δουλειά θα βελτιώσουν το πώς κοιμάσαι.

3. Πας για ύπνο πεινασμένη

Το γεγονός αυτό μπορεί να σε ερεθίσει και ακόμα κι αν δεν είσαι ξύπνια να δώσει ερεθίσματα για φαγητό στον εγκέφαλό σου. Αν σε ξυπνάει το στομάχι σου ενώ κοιμάσαι, δοκίμασε να τρως λίγο γιαούρτι με φρούτα ή ένα άλλο ελαφρύ σνακ.

4. Είσαι εθισμένη στο κινητό σου

Αν δέχεσαι πολλά φωτεινά ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να επηρεαστεί ο καρδιακός ρυθμός σου, αλλά και το πώς κοιμάσαι. Ιδανικά αντικατάστησε τις δυνατές λάμπες με άλλες πιο μέτριας έντασης και κλείσε το κινητό, τον υπολογιστή, το τάμπλετ και την τηλεόρασή σου, ώστε να καταλάβει ο εγκέφαλός σου ότι ήρθε η ώρα για ύπνο.

5. Τα σεντόνια σου είναι βρώμικα

Η προσωπική υγιεινή επηρεάζει και τον ύπνο σου. Ειδικά αν είσαι αλλεργική στη σκόνη θα υποφέρεις. Μειώνοντας τα μικρόβια θα κοιμάσαι πιο εύκολα και καλύτερα, άσε που η αίσθηση του καθαρού κρεβατιού μετά από μια δύσκολη μέρα είναι εξαιρετικά ανακουφιστική.

5 λόγοι που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη 5 λόγοι που νιώθεις συνεχώς κουρασμένη Reviewed by masha on 11:10 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.