Σε δραματική κατάσταση οι μαγαζάτορες στο Ηράκλειο













Σε πραγματικά δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει οι έμποροι...
του Ηρακλείου, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε πολύ αντίξοες συνθήκες, με τα έξοδα τους καθημερινά να “τρέχουν” και τα ταμεία τους να παραμένουν άδεια.

Τα τελευταία χρόνια, λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας, οι καταστηματάρχες στην κυριολεξία “στενάζουν”, καθώς η αγοραστική διάθεση του κόσμου έχει πέσει κατακόρυφα, έχοντας ως συνέπεια οι έμποροι να μην μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και να οδηγούνται σε αναγκαστικό λουκέτο.

Όπως ανέφεραν στο cretapost, καταστηματάρχες του Ηρακλείου, η αύξηση του ΦΠΑ σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα μέτρα, που περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, επιβολή φόρων, αύξηση εισφορών, θα επιβαρύνουν ακόμη το περισσότερο το αρνητικό κλίμα, που κυριαρχεί στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές θα τρέχουν αρχικά να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και στη συνέχεια, αν περισσέψουν χρήματα, θα κατέβουν στην αγορά.

Οι ίδιοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους ότι με αυτά τα νέα δεδομένα, καθημερινά θα μεγαλώνει ο αριθμός των εμπόρων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση τους, λόγω οικονομικών και όχι μόνο δυσκολιών…

Κάθε χρόνο την περίοδο αυτή, όπως λένε οι ίδιοι, η αγορά του Ηρακλείου, “κάνει κοιλιά”, εννοώντας ότι οι καταναλωτές δεν προχωρούν σε αγορές, διότι περιμένουν τις θερινές εκπτώσεις για να ψωνίσουν αυτά, που χρειάζονται σε πιο συμφέρουσες τιμές.

Φέτος όμως, όπως εκτιμούν οι ίδιοι, ούτε κατά την περίοδο των εκπτώσεων, θα δούνε φως, καθώς ο κόσμο έχει στριμωχτεί πολύ οικονομικά και δεν έχει χρήματα ούτε στις εκπτώσεις να ψωνίσει, αλλά θα κοιτάξει πώς θα καλύψει τις άλλες υποχρεώσεις του.
Πηγή
Σε δραματική κατάσταση οι μαγαζάτορες στο Ηράκλειο Σε δραματική κατάσταση οι μαγαζάτορες στο Ηράκλειο Reviewed by masha on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.