Προκαλεί ξανά ο Kim Jong Un



Δεν έχει επιβεβαιώσει η Πιονγκγιάνγκ τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις...
δύο πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς, που φαίνεται να έγιναν νωρίς σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας δήλωσε στο Xinhua τηλεφωνικά ότι δεν είχε ενημέρωση για τις εκτοξεύσεις, συνιστώντας αναμονή για την επίσημη ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας εκτιμά ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση δεύτερου πυραύλου τύπου Musudan, περίπου στις 08:05 το πρωί τοπική ώρα. Η εκτόξευση φαίνεται να έγινε από την ανατολική ακτή της χώρας, δύο ώρες μετά την εκτόξευση ακόμη ενός πυραύλου, η εκτόξευση του οποίου φαίνεται ότι απέτυχε.

Πρόκειται για την έκτη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, μετά τις πέντε προηγούμενες εκτοξεύσεις που εκτιμάται ότι απέτυχαν.

Η Νότια Κορέα καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση, υποστηρίζοντας ότι οι εκτοξεύσεις παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύουν οποιασδήποτε εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζέονγκ Ζοον-χι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, μέσω της αξιοποίησης βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας, αποτελούν παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι οι σημερινές εκτοξεύσεις αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις των αναφερόμενων αποφάσεων.

Οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν εκτιμάται ότι ήταν τύπου Musudan, μεσαίας ακτίνας δράσης, με την εκτόξευση να έγινε στις 8:05 τοπική ώρα από την ανατολική ακτή της χώρας, ενώ είχε προηγηθεί η αποτυχημένη εκτόξευση ενός πυραύλου του ίδιου τύπου, κοντά στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας στη Σεούλ.

Το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι συγκαλείται σύσκεψη εθνικής ασφάλειας για το θέμα. Η σύσκεψη αυτή θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων της χώρας, για την ανάλυση της απειλής, σύμφωνα με εκπρόσωπο του προεδρικού γραφείου στη Σεούλ.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διαμαρτύρεται έντονα για τις πυραυλικές εκτοξεύσεις, με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Χαρακτήρα «ξεκάθαρης πρόκλησης» έδωσε στις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι. «Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»,  δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα, στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας Kyodo.
Προκαλεί ξανά ο Kim Jong Un Προκαλεί ξανά ο Kim Jong Un Reviewed by masha on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.