Απονομή βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2016 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης















Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί...
στα Διδακτήρια της Φιλοσοφικής Σχολής (Αμφιθέατρο Β΄) του Πανεπιστημίου Κρήτης  η τελετή απονομής των βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2016.
Ο William Stanley Moss ή, όπως ήταν γνωστός, Billy Moss  (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη. Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά (Ill Met by Moonlight) γυρίστηκε και ταινία και κυκλοφορεί τώρα και σε ελληνική μετάφραση (Κακό φεγγαραντάμωμα. Το χρονικό της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε, Μεταίχμιο 2016). Η κόρη του Billy Moss, Gabriella Bullock, διέθεσε μέρος του ποσού που προέρχεται από τα  πνευματικά δικαιώματα των  βιβλίων του πατέρα της και θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας ως έκφραση χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.
Φέτος βραβεύονται οι φοιτήτριες Θωμαΐς Μελέ (Μεταπτυχιακό Α΄ Κύκλου, Τμήμα Φιλολογίας) και Φωτεινή Χαιρέτη (Υποψήφια Διδάκτωρ, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).
Η επίδοση των  βραβείων θα γίνει από τη χορηγό κυρία Gabriella Bullock και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, της Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτριας Λουκίας Αθανασάκη, της Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγήτριας Αγγέλας Καστρινάκη και της Προέδρου του Τμήματος  Ιστορίας και Αρχαιολογίας  Καθηγήτριας Αντωνίας Κιουσοπούλου.
Απονομή βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2016 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Απονομή βραβείων William Stanley Moss για το έτος 2016 στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Reviewed by masha on 7:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.